Tomasz Kowalski obejmie stanowisko p.o. prezesa Deutsche Bank Polska

ISBNews
30.04.2019 09:59
A A A

Warszawa, 30.04.2019 (ISBnews) - Zgodnie z decyzją rady nadzorczej Deutsche Bank Polska z dniem 1 maja 2019 r. Tomasz Kowalski obejmie stanowisko p.o. prezesa zarządu, podał bank. Zmiana ta spowodowana jest zakończeniem wieloletniego pełnienia tej funkcji przez dotychczasowego prezesa, Krzysztofa Kalickiego, który pod koniec maja br. dołączy do rady nadzorczej Deutsche Bank Polska.

"Tomasz Kowalski związany jest z Grupą Deutsche Bank w Polsce od 2004 roku. Jako członek zarządu Deutsche Bank Polska S.A., a wcześniej Deutsche Bank PBC S.A. oraz  Chief Operating Officer był odpowiedzialny za zarządzanie departamentami operacyjnymi i administracyjnymi. Odegrał też kluczową rolę w wielu projektach strategicznych, tworząc sieć oddziałów, budując relacje z klientami i partnerami biznesowymi banku oraz współpracując z instytucjami nadzorczymi. Z dniem 1 maja 2019 r. obejmie funkcje p.o. prezesa zarządu Deutsche Bank Polska S.A. oraz szefa Grupy Deutsche Bank w Polsce" - czytamy w komunikacie.

Nowy skład zarządu Deutsche Bank Polska:

- Tomasz Kowalski - pełniący obowiązki prezesa zarządu

- Magdalena Rogalska - członek zarządu

- Zbigniew Bętkowski - członek zarządu

- Piotr Gemra - członek zarządu

- Piotr Pawłowski - członek zarządu, podsumowano.

Deutsche Bank Polska S.A. jest członkiem Grupy Deutsche Bank, jednej z największych instytucji finansowych na świecie. Na rynku polskim Grupa Deutsche Bank prowadzi działalność od 1990 roku. Jako Deutsche Bank Polska S.A. funkcjonuje od października 1995 roku.