Warszawa, 30.12.2014 (ISBnews) ? Rada nadzorcza Domu Maklerskiego WDM powołała do składu zarządu spółki Szymona Urbańskiego na stanowisko prezesa, podała spółka.

Urbański od czerwca 2013 r. pełni funkcję wiceprezesa WDM Autoryzowany Doradca oraz funkcję członka rady nadzorczej w spółce Astoria Capital.

Wcześniej Sławomir Cal-Całko zrezygnował z funkcji prezesa Domu Maklerskiego WDM.

DM WDM, jedyny dom maklerski z centralą we Wrocławiu, koncentruje swoją działalność w dwóch obszarach. Pierwszym jest wprowadzanie spółek na Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie (rynek regulowany) oraz NewConnect (rynek alternatywny), pre-IPO oraz emisje wtórne spółek publicznych. Drugim obszarem są inwestycje na rynku niepublicznym i publicznym. Działalność inwestycyjna rozwijana jest w trzech obszarach: private equity, wierzytelności i nieruchomości.