Warszawa, 08.09.2015 (ISBnews) - Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) zgodziła się na powołanie Veita Stutza na prezesa zarządu TUiR Allianz Polska i TU Allianz Życie Polska, podała Komisja.

"Komisja jednogłośnie wyraziła zgodę na powołanie: pana Veita Stutza na stanowisko prezesa zarządu Towarzystwa Ubezpieczeń i Reasekuracji Allianz Polska SA oraz Towarzystwa Ubezpieczeń Allianz Życie Polska SA" - głosi komunikat.

Allianz jest obecny na polskim rynku od 1997 roku. Markę Allianz w Polsce tworzą cztery spółki: Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji Allianz Polska S.A. oferujące ubezpieczenia majątkowe, Towarzystwo Ubezpieczeń Allianz Życie Polska S.A. oferujące ubezpieczenia na życie, Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych Allianz Polska S.A. oferujące fundusze inwestycyjne oraz Powszechne Towarzystwo Emerytalne Allianz Polska S.A. prowadzące otwarty i dobrowolny fundusz emerytalny.

icon/Bell Czytaj ten tekst i setki innych dzięki prenumeracie
Wyborcza.pl to zawsze sprawdzone informacje, szczere wywiady, zaskakujące reportaże i porady ekspertów w sprawach, którymi żyjemy na co dzień. Do tego magazyny o książkach, historii i teksty z mediów europejskich.