Warszawa, 26.01.2016 (ISBnews) - Nadzwyczajne walne zgromadzenie akcjonariuszy KorporacjI Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych (KUKE) powołało Jerzego Bielewicza na stanowisko wiceprezesa, podała KUKE.

"Jerzy Bielewicz jest menadżerem z rozległym doświadczeniem w dziedzinach zarządzania przedsiębiorstwami w tym notowanymi na giełdach, reprezentowania akcjonariuszy, transferu know-how, zarządzania portfelem przedsiębiorstw oraz rozwoju i wdrażania planów finansowych, operacyjnych i strategicznych. Ponadto, zarządzał tymczasowo przedsiębiorstwami w sytuacjach kryzysowych (interim management), przeprowadzał restrukturyzację zadłużenia, spin-off oraz transakcje przejęć w różnorodnych dziedzinach przemysłu i usług" - czytamy w komunikacie. Jerzy Bielewicz jest absolwentem Wydziału Inżynierii Chemicznej Politechniki Warszawskiej oraz Wydziału Agricultural Engineering, University of Manitoba, a także Ivey Bussiness School, University of Western Ontario, podano także. KUKE od 1991 roku ubezpiecza transakcje handlowe polskich przedsiębiorców, oferując usługi zapewniające bezpieczną wymianę handlową w kraju i za granicą, z tytułu sprzedaży towarów i usług z odroczonym terminem płatności. Jako jedyna firma w Polsce prowadzi także ubezpieczenia eksportowe gwarantowane przez Skarb Państwa. (ISBnews)