Warszawa, 13.12.2016 (ISBnews) - Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) wyraziła zgodę na powołanie Pawła Surówki na stanowisko prezesa zarządu Powszechnego Zakładu Ubezpieczeń na Życie S.A., podała Komisja.

W czerwcu br. rada nadzorcza PZU Życie odwołała Dariusza Krzewinę z funkcji prezesa zarządu spółki, a jego obowiązki powierzyła Pawłowi Surówce - dotychczasowemu członkowi zarządu PZU Życie.

Grupa kapitałowa Powszechnego Zakładu Ubezpieczeń SA (Grupa PZU) jest jedną z największych instytucji finansowych w Polsce, a także w Europie Środkowo-Wschodniej. Oprócz działalności ubezpieczeniowej Grupa PZU prowadzi także działalność w zakresie zarządzania otwartym funduszem emerytalnym, funduszami inwestycyjnymi i programami oszczędnościowymi.