Warszawa, 26.07.2018 (ISBnews) - Rada nadzorcza KGHM Polska Miedź rozpoczęła postępowania kwalifikacyjne na stanowiska wiceprezesa ds. rozwoju i wiceprezesa ds. aktywów zagranicznych, podała spółka.

"Kandydaci winni składać zgłoszenia w zamkniętych kopertach na adres: KGHM Polska Miedź S.A. ul. M.Skłodowskiej-Curie 48, 59-301 Lubin (Departament Organizacyjno-Prawny) z dopiskiem 'Postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko w zarządzie KGHM Polska Miedź S.A.' w terminie do 17 sierpnia 2018 r. do godz. 12.00" ? czytamy w ogłoszeniu.

Rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami zaplanowano na 21 sierpnia.

Pod koniec czerwca br. rada nadzorcza KGHM powołała zarząd X kadencji: Marcina Chludzińskiego na stanowisko prezesa, Katarzynę Kreczmańską - Gigol na stanowisko wiceprezes ds. finansowych oraz Radosława Stacha na stanowisko wiceprezesa zarządu ds. produkcji. Jednocześnie unieważniła wówczas postępowanie kwalifikacyjne na stanowiska wiceprezesa ds. rozwoju i wiceprezesa ds. aktywów zagranicznych.

KGHM Polska Miedź posiada szerokie portfolio projektów eksploracyjnych, rozwojowych i produkcyjnych w Polsce, Niemczech, Kanadzie, Chile i USA. Jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie od 1997 r.